Valekstra – kunnskapspolitikk

september 2, 2007 at 12:51 pm 1 kommentar

Det er i grunn rart at ikkje utdanning kjem høgare på agendaen i valkampen. I kommunane går trass alt kvar tredje krone til skulen. Ein av grunnane er nok heilt klart at innhaldet i skulen stort sett er bestemd sentralt. Valdebattar om utdanningspolitikken blir derfor lett ei litt absurd førestilling, der lokaldemokrati, sentral styring, pedagogikk, frukt og fagforeiningskrav blir blanda inn i ei stor røre.

Debattane om kunnskapspolitikkens innhald har òg ein tendens til bli litt rare. T.d. min gamle venn Jan O. som under overskrifta «Hva må gjøres med den norske skolen?»  ikkje eit einaste forslag til kva som gjerast. Medan Jacobsen skuldar på skulen, så meiner Hans-Wilhelm Steinfeld at det er ungdommen det er noko gale med.

Sjølv om mange har høgare utdanning er det likevel ein del som fell gjennom og slit på arbeidsmarknaden.Regjeringa lovar kunnskapsløft for vaksne og det er jo bra, men og biblioteka må sjå på kva rolle dei har i samband med vaksne ikkje-brukarar, under kapittel07 vil det vere eit seminar om dette i Stavanger.

Ein valdebatt om utdanning kunne ha ført til at biblioteka kunne vært meir synlege i ordskiftet. Manifestet frå den første fr@ditt bibliotek kampanjen er et utmerka utgangspunkt for ein kunnskapspolitikk der folkebiblioteka og kommunane spelar i ei aktiv rolle. Lokalpolitikarane har òg høve til å påverke innhaldet i skulen med massiv satsing på gode skolebibliotek slik fr@ditt bibliotek kampanjen i år aksjonerar for.

Advertisements

Entry filed under: Bibliotekpolitikk, Kalender, Kunnskapspolitikk, Sjølvskryt, Subjektivt.

Valekstra – Framstegspartiet slår tilbake! Valekstra – bibliotekstatistikken

Éin kommentar Add your own

  • 1. Valekstra - val « Politisk kalender  |  september 8, 2007 ved 11:27 am

    […] om Framstegspartiet gjorde eit bra forsøk i hovudstaden. Valkampen vart heller ikkje prega av kunnskapspolitikk og skule  som mange meinte at den kom til å gjere.   Heller ikkje klimaspørsmålet blei sentralt i […]

    Svar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

september 2007
M T O T F S S
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Most Recent Posts


%d bloggarar likar dette: