Valekstra – Framstegspartiet slår tilbake!

september 1, 2007 at 8:50 am 8 kommentarar

Framstegspartiet i Oslo er tilbake. Etter at me hadde funne ut at partiet sin bibliotekpolitikk ikkje skremde nokon og at Framstegspartikommunane ikkje var spesielt dårlege på folkebibliotek så slår dei sterkt tilbake. I følgje Dagsavisen frå Oslo er partiet nå tilbake til gamle høgder i bibliotekpolitikken.

Advertisements

Entry filed under: Bibliotekpolitikk, Kalender, Kulturpolitikk, Subjektivt.

Valekstra – kommuneøkonomien Valekstra – kunnskapspolitikk

8 kommentarar Add your own

 • 1. Fredrik Mellem  |  september 1, 2007 ved 9:20 pm

  Det mest irriterende med alt dette er likevel ikke FrP, men Venstre. De løper rundt i Oslo og utgir seg for å være et bibliotekparti, og spiller fornærmet og uforstående når jeg påpeker at det jo faktisk er slik at vi ikke hadde hatt en bibliotekbyråd fra FrP, hvis det ikke var for at Venstre har støttet byrådet og garantert for det i fire samfulle år.

  Svar
 • 2. Fredrik Mellem  |  september 1, 2007 ved 9:26 pm

  Du kan ikke klandre ulven for at den ER et ukutlivert rovdyr. Det er dens natur. Du bør imidlertid sette store spørsmålstegn ved den bonden som setter en ulv til å gjete sau.

  Slik er det vel med partier også. Vi skal kanskje ikke først og fremst klandre FrP for at de ER FrP. Vi bør imidlertid sette temmelig store spørsmålstegn ved de partier som setter FrP til å forvalte og lede kulturpolitikken i hovedstaden. Det er altså Høyre, KrF og Venstre som synes at dette er forsvarlig.

  Samtidig har vi Trine Schei Grande luskende rundt over alt – som selverklært «bibliotekfanatiker.»

  Only in Ameri.. eh.. Venstre.

  Svar
 • 3. Svein Arne  |  september 2, 2007 ved 10:45 am

  Nå har Kulturministaren gått ut og sagt at biblioteklova kan brukast mot forslaget frå Frp. http://www.dagsavisen.no/innenriks/valg2007/article313171.ece . Det visste me jo.

  Det som er det viktige her og som eg tidligare har prøvd å finne ut av er: Har Frp endra sin bibliotekpolitikk konklusjonen min er ja, det same er konklusjonen til tidligare NBF-leiar Frode Bakken og til BF-redaktør Erling Bergan.

  Oslopartiet legg seg på den «gamle» lina i spørsmålet, kvifor det. Er partiet i Oslo påverka av liberalistane som t.d. gjengen rundt Liberaleren http://www.liberaleren.no/ som prinsipielt er mot folkebibliotek. Eller er det noko anna som ligg bak. Eg skal vedde alle femtiøringane på sparegrisen min at Ulf Knutsen og frp-gjengen på stortinget ikkje kjem til å legge fram forslag om endring av eller dispensasjon frå biblioteklova i denne perioden.

  Svar
 • 4. Svein Arne  |  september 2, 2007 ved 10:49 am

  Når det gjeld venstre så er det eit parti som fortsatt ytterst shizofrent når det gjeld idealar og praksis. Gode på idiealar men dårlege på praksis. Støtta til Oslobyrådet og til regjerngsalternativet med Erna Solberg som kommunalminister styrker sjølvsagt ikkje biblioteka. Men venstre synes å vere meir redd for skatt på eigendom enn dei er for å styrke biblioteka. Sånn er det.

  Svar
 • 5. John David Didriksen  |  september 3, 2007 ved 8:17 am

  Jeg lurer faktisk på om Frps nyeste utspill er ment å skulle berolige deres kjernevelgere: «Ta det med ro folkens, vi er fortsatt ute etter å utarme kulturtilbudet i Norge, og vi klamrer oss fortsatt krampaktig til antagelsen om at private aktører vil utføre absoultt alle oppgaver bedre enn det offentlige.»

  Svar
 • 6. Svein Arne  |  september 3, 2007 ved 6:58 pm

  Det kan det vere, men trudde faktisk ikkje at dei hadde kjernevelgjarar igjen av denne typen. Dei har jo satsa på å bli eit folkeparti og «folk flest» (kven det nå er?) vil jo ha folkebibliotek.

  Ellers går det ein god debatt om dette forslaget på Eirik Newht sin blogg «Eiriks forfatterblogg» http://www.newth.net/eirik/archives/001800.html

  Svar
 • […] 4, 2007 Ikkje før har me slått fast at det såkalla Framstegspartiet likevel er håplaust langt ute når det gjeld bibliotek. Så kjem denne repotasjon frå dei Frp-styrte kommunane. Då er det vel ikkje så ille likevel […]

  Svar
 • 8. David Beadle  |  september 7, 2007 ved 2:09 pm

  Kva er det spesielle her, FRP eller Oslo? FRP står sterkt i Møre og Romsdal, men eg kan ikkje sjå noko som tydar på at dette er eit tydeleg problem for biblioteka. Det er likevel interessant at biblioteka har lenge vore relativt svake i Møre og Romsdal, og så har FRP blitt sterkare i ettertid.

  Derfor lurer eg på om ikkje det er noko spesielt i Oslo. Oppslaget i Dagsavisen seier ingenting om kvifor dei virekeleg vil privatisere biblioteket. Det er så typisk for dette partiet – ingen ideologi, masse opportunisme. Med andre vil alle andre måtte rydde opp etterpå.

  Har hatt mykje moro dei siste dagane med å snakke bibliotek når eg møter partia som stiller seg ut. KRF har måtte svi : dei har ramsa opp alle dei gode kulturtiltak i lokalsamfunnet – utan biblioteket.

  «Vi støttar jo biblioteket» seier dei fleste før eg ein gang har plukka opp ein brosjyre. «Kva de har gjort for biblioteket dei siste 4 åra?» spør eg. » Vi har satsa mykje meir på kultur dei siste åra», får eg som svar, og likande svar frå andre.

  Svar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

september 2007
M T O T F S S
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Most Recent Posts


%d bloggarar likar dette: