Ordskiftet om regionreforma

mai 24, 2006 at 4:54 pm Kommenter innlegget

Rådslaget om regionreforma er i ferd med å avsluttast. Innspela skulle være klare til 15.mai medan dei ulike partia skal handsame saka i løpet av juni. Senterpartiet sitt med kommunalministeren og har dermed ansvaret for reforma. I fylgje Nationen har delar av partiet problem med reforma. Men partieiar og kommunalminister Åslaug Haga slår tilbake. SV skal ha saka opp på sitt landsstyremøte 18. og 19. juni. På sin nettstad har SV fått tri innspel pr. 22.5. I tilegg har Telemark Sv gått ut med ein uttale der dei støttar opp om reforma. Kva som skjer i  Arbeidarpartiet  er ikkje godt å sei, ikkje har det vore nokon omtale på nettsida deira om reforma. Det einaste presseoppslaget eg har funnet er frå vestfoldavisa Gjengangeren der òg AP er med på ei felles uttale frå alle tri partia i fylket.

Fylkesbiblioteksjefkollegiet har laga eit brev til alle regjeringspartia om kva rolle biblioteka skal ha i reforma. Det same har Norsk bibliotekforening gjort. I motsetnad til t.d. Museumsforbundet er bibliotekorganisasjonane positive til reforma, samstundes som dei stiller krav om at reforma skal styrke ei regional bibliotekutvikling.

KS har på sitt sentralstyremøte gjort fylgjande vedtak om reforma: Uttalelse fra Landsstyret i KS: KS' plattform for forvaltningsreformen.

Advertisements

Entry filed under: Bibliotekpolitikk, Regionreforma.

Mai Juni

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

mai 2006
M T O T F S S
« Apr   Jun »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts


%d bloggarar likar dette: