Offentleg ordskifte om medieval

mars 4, 2006 at 6:06 pm Kommenter innlegget

Ordskiftet om avtala mellom Stavanger bibliotek og USA sin ambassade har prega bibliotekNorge-lista den siste tida. Også aviser og andre massemedium har tatt opp saka, spesielt har lokale medium i Stavanger fylgt opp denne avtala. 1.mars meldte Stavanger aftenblad at det var "Flertall for dollar i Sølvberget". Same dag hadde Klassekampen eit oppslag med tittelen "For en neve dollar". Ting tyder på at journalistane ikkje har spesielt god fantasi for dagen etter fylgjer kulturredaktøren i Stavanger Aftenblad opp med ein kommentar med den slåande tittelen "For en neve dollar". Same dag lager avisa også ein reportasje der dei etterlyser brukarreaksjonar "Usikre brukarar". Usemja er også stor blant dei tilsette på kulturhuset viser reportasjen "Harde frontar på Sølvberget". Dagen etter har Rogalands Avis ein leiar artikkel under tittelen "Prinsippløst på Sølvberget". Laurdag 4.3 svarar bibliotek- og kulturhussjef Trond Lie på ein del av kritikken fyrst og fremst den som kjem frå Omdahl i aftenbladet i eit brev til kulturen i same avis. Brevet har tittelen "Vill vest på Sølvberget?" 

I tilegg til dei oppslaga eg har ramsa opp her finnes det og oppslag i Klassekampen og Stavanger Aftenblad som ikkje er lagt ut på nettstadene deira. Den mest oppsiktsvekkjande av disse er oppslaget den 3.3 om at kulturminister Trond Giske støttar avtalen.  

For fyrste gang på lange tider er eit ordskifte om medieval i biblioteket flytta ut av våre eigne vurderingsmøtar og bokvalsmøtar. Det trur eg folkebiblioteka har hatt godt av.

Advertisements

Entry filed under: Bibliotekpolitikk, Medieval.

USA i folkebiblioteka? Mars

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

mars 2006
M T O T F S S
« Feb   Apr »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Most Recent Posts


%d bloggarar likar dette: