Februar

februar 15, 2006 at 8:32 pm Kommenter innlegget

Biblioteka
I ei tid når vanskelege spørsmål om krig, ytringsfridom og religion står på agendaen skulle eg håpe at fleire gjorde som Stavanger aftenblad, gjekk på biblioteket for å finna svar.  Biblioteka er inne i store endringar. I "Valdres viser vei" prøver bibliotek i Oppland ut nye saumlause løysningar. I Danmark blir det og laga folkebibliotek for "framtida". Bibliotekfilialane forsvinner i Norge, kanskje vil denne trenden snart snu. Frå bankvesenet melder Aftenposten nå om auka satsing på filialane

Kommunane
Få sektorar merker regjeringsskiftet så godt som kommunesektoren melder Aftenposten, så nå får me sjå kva dei klarer å få til på regionnivå

Kulturen
Kultur forlengar livet melder NRK. Ikkje rart at kulturstatsråden nå vil få på plass ein eigen kulturlov. Fagforbundet er ein av dei organisasjonane som støtter Giske i arbeidet med kulturloven, men i notatet sitt seier dei og viktige ting om folkebibliotek.  

Digitale skilje
Sjølv om internett har gjort informasjon tilgjengeleg for mange fleire, vil digitale skilje vere ei utfordring i åra som kjem . Ei av dei som skal lage politikk for å møta denne utfordringa er fornyingsminister Heidi Grande Røys både i talen si til næringslivet og i talen om e-borgarskap vektlegg ho biblioteka si rolle i arbeidet for digital utjamning. 

Lesing
I ein artikkel i forskning.no slår dei fast at små barn ikkje blir flinkare i språk av å bli lest for. Om norske gutar har blitt utsatt for høgtlesing dei siste åra veit eg ikkje, men betre til å lese det har dei blitt. Kva gutane les kjem ikkje heilt klart fram i artikkelen, Cecilie Naper frå HiO har undersøkt kva bibliotekbrukarane låner og det viser seg at bibliotekbrukarane liknar svært mykje på dei som går i bokhandelen. Det er likevel mogleg at bokhandlarane skjelv i buksene, for nå er e-boka attende.

Statistikk
Statistisk Sentralbyrå har lagt fram kulturstatistikken. Byrået har også lagt ut ei mengd historisk statistikk, her er t.d. oversikt over folkebibliotekavdelingar og utlån frå 1918 til 1998. Sjølv om statistikken ser enkel ut når blir lagt fram av SSB, så har Tord Høivik igjen ein tankevekkande artikkel i sin blogg om dei ulike sidene med bibliotekstatistikken. Om nokon ynskjer å vite meir om Tord og mine tankar om statistikken kan dei delta på arr 20. under bibliotekemøtet.

Advertisements

Entry filed under: Bibliotekpolitikk, Kalender.

Januar Politisk kalender «Live frå Bergen»

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

februar 2006
M T O T F S S
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Most Recent Posts


%d bloggarar likar dette: